Omgeving Costa Blanca Zuid

Vakantie in Spanje aan de Costa Blanca zuid.

De Costa Blanca (Spaans voor witte kust) is te vinden in het zuidoosten van Spanje tussen de dorpen Denia en Pilar de la Horadada en heeft een kustlengte van 244 kilometer met veel zandstranden. De naam Costa Blanca is bedacht in 1957 door de luchtvaartmaatschappij BEA (British European Airways) die toen begon met vluchten tussen Londen en Valencia. Vanuit de lucht kun je de vele witte stranden zien en het was tegelijkertijd een goede commerciële slogan. De kust wordt ook wel wit genoemd wegens de uitbundige amandelteelt (bomen met roze witte bloesem) in het verleden.

Costa Blanca deelt zich bij Alicante in tweeën. Onder Alicante spreekt men over de Costa Blanca Zuid.

Het zuiden van de Costa Blanca heeft daarbij de toegevoegde waarde dat het 'een omgeving biedt met één van de volmaaktste klimaten in de wereld'. Deze woorden komen rechtstreeks uit de beoordeling van de Wereld Gezondheids Organisatie. Meer dan 300 dagen per jaar schijnt hier de zon. Er valt weinig regen en de gemiddelde temperatuur is rond de twintig graden. De bergen rondom de stad Crevillente samen met het dal van de Vega Baja bieden een perfect microklimaat, welke garant staat voor een ontspannen en gezond leven.

Casa Almendros is gelegen in Ciudad Quesada/ Rojales een landelijk dorpje aan de Costa Blanca zuid Het ligt op +/- 8 km landinwaarts van de badplaats Guardamar del Segura. Casa Almendros is op loopafstand gelegen van de Avda. de las Naciones, het bruisende centrum van deze zeer gewilde wijk, waar het bij de vele bars en restaurants altijd zeer druk en bijzonder gezellig is.

Heerlijk luieren in de zon, uitstapjes maken en heerlijk culinair genieten aan het strand? Torrevieja, Guardamar, La Mata en La Marina zijn zo maar een paar leuke plaatsen met bijna allemaal een haven waar u heerlijk kunt genieten van uw welverdiende vakantie. Ook bent u tijdens uw verblijf in de buurt van een aantal prachtige golfbanen waarop u kunt spelen. Er zijn ook vele waterparken en er is er altijd wel één in de buurt. Voor de verwoede winkelliefhebber, biedt Zenia Boulevard u het grootste winkelcentrum in de provincie Valencia en dat is nog maar één van de vele centra waar u alle bekende namen van de diverse winkelketens zult vinden.

Uiteraard willen wij in dit verband de vele traditionele Spaanse markten niet vergeten, waar u een ruime keuze kunt maken uit vers fruit en lokaal handwerk. Culinaire liefhebbers vinden hier ook veel van hun gading, zeker omdat de Costa Blanca een kosmopolitische omgeving is geworden met vele nationaliteiten. Dit heeft tot gevolg dat u hier altijd wel een restaurant zult vinden, die overeenkomt met uw persoonlijke voorkeur. Daarbij staat het Mediterrane dieet bekend als één van de gezondste ter wereld.

Door de nabij gelegen vliegvelden van Alicante en Murcia vliegt u in ongeveer twee uur vanuit uw thuisland naar dit vakantieparadijs.

U hoeft zich aan de Costa Blanca Zuid dus niet te vervelen!